Tips untuk meningkatkan pendapatan client!

Dalam era digital ini, software pemasaran yang betul dan sesuai untuk agensi digital anda boleh meningkatkan hasil client anda dengan mudah, memperkemas proses dan mengautomasikan tugasan. Marketing automation boleh menjadi “bestie” anda yang paling boleh dipercayai dan penyelesaian kegemaran client anda.

Tips untuk meningkatkan pendapatan client 1

Chup! Sebelum itu, anda perlu tahu bagaimana pemasaran dan jualan boleh menggunakannya untuk kelebihan mereka. Teruskan membaca untuk tahu dengan lanjut!

Tips untuk meningkatkan pendapatan client 2

Marketing automation software boleh menyelesaikan pelbagai task penting. Antaranya adalah: 

  • email marketing
  • customer data segmentation
  • social media management
  • lead generation and nurturing
  • digital marketing campaign management

Cuba baca 5 tips ni untuk bagi bisnes client ada lagi banyak “wow factor”!

  1. Strategi yang clear dan mengikut haluan

Sebelum memulakan automasi marketing, adalah sangat penting untuk anda faham dengan keperluan client, target audience dan juga current progress mereka.

  1. Teknologi yang tepat

Terdapat banyak teknologi masa kini yang boleh digunakan untuk lonjakkan bisnes client, tapi tak semuanya akan berkesan. Itu pentingnya untuk kita pilih teknologi yang sesuai mengikut kehendak dan juga bajet client. Anda juga seharusnya fikirkan faktor lain seperti kemudahan penggunaan, intergrasi dengan sistem lain-lain dan automasi yang sedia ada.

  1. Data yang tepat

Untuk mendapatkan automasi marketing yang bagus, kita mesti customer data daripada client dan data ini haruslah tepat. Anda wajib mendapatkan kerjasama client untuk “verify” kesahihan data sedia ada ya.

  1. Testing, testing, 1, 2, 3!

Automasi marketing ni bukanlah suatu perkara mudah macam “tekan, set, siap!”. Anda perlu sentiasa review performance data danoptimise bila perlu. Dengan cara ini,  anda dapat mengenalpasti “areas of improvement” dan dpat memastikan kerja seterusnya dapat dilancarkan dengan sempurna.

  1. Support yang berterusan

Semua agensi mesti sediakan ongoing support dan training unutk client mereka. Ini termasuklah “check’ins”, sesi latihan dan sokongan teknikal dimana perlu.

Sesuai ke marketing automation ni untuk semua agensi?

Sekarang ni, hampir semua marketing agency dah mula gunakan marketing automation untuk client mereka. Dengan usaha ini, ia akan berikan suatu peluang unik untuk bantu client lebih berjaya dalam market yang sengit ini.

Tips untuk meningkatkan pendapatan client 3
VibrantAd

Interested with our services?

Contact Us!

+603-7840 0101

+60 13-925 4088